Menu

Bekijk deze onderhoudstips om de levensduur van je apparaten te verlengen

Een defect apparaat kan frustrerend, onhandig en duur zijn. Het brengt niet alleen extra kosten met zich mee, maar kan ook veel gedoe veroorzaken. Er zijn manieren waarop je de levensduur van je apparaten kunt verlengen om problemen te voorkomen, Onderdelenexpert.nl deelt handige onderhoudsstrategieën zodat je apparaten zo lang mogelijk meegaan!

Regelmatig schoonmaken

Stof en vuil dat zich ophoopt in apparaten kan de werking ervan verstoren, dus maak ze regelmatig schoon. Maak computer kleppen schoon, verwijder stof van stofzuigerfilters en ontdoe condensors van koelkasten van vuil om het risico op oververhitting of storingen te verkleinen. Door dit te doen kan oververhitting worden verminderd, net als het risico op storingen en defecten.

Filters moeten worden onderhouden

Apparaten zoals airconditioners, luchtbevochtigers en stofzuigers hebben allemaal filters die regelmatig moeten worden gecontroleerd om hun prestaties op peil te houden. Een verstopt filter kan de werking negatief beïnvloeden of schadelijk zijn voor de gezondheid als het te lang verstopt blijft. Om filters schoon te houden volg je de aanbevelingen van de fabrikant voor het vervangen van oude filters door nieuwe.

Bewegende onderdelen smeren

Bepaalde apparaten bevatten bewegende delen die gesmeerd moeten worden om soepel te kunnen werken, zoals scharnieren van deuren of draaiende assen van gereedschap. Gebruik een geschikt smeermiddel en volg de instructies van de fabrikant op wanneer je deze taak uitvoert.

Vermijd overbelasting

Overbelasting kan apparaten snel verslijten en vernielen. Lees de handleidingen van je apparaten zorgvuldig, volg de aanbevolen gebruikslimieten en overbelast machines zoals wasmachines en wasdrogers niet door te veel kleding in één keer in te laden. Na een defect door overbelasting is het mogelijk om met nieuwe wasmachine onderdelen hem weer werkend te krijgen. Hier moet je wel een handige Harry voor zijn!

Regelmatig onderhoud door professionals

Sommige apparaten zoals cv-ketels, airconditioners en vaatwassers hebben regelmatig professioneel onderhoud nodig om optimaal te functioneren. Laat deze apparaten regelmatig onderzoeken door een deskundige technicus zodat ze optimaal blijven functioneren.

Door deze onderhoudstips toe te passen, verleng je de levensduur van je apparaten en bescherm je ze tegen mogelijke problemen die zouden kunnen ontstaan, waardoor je zowel kosten als stress door kapotte apparaten bespaart.