Menu

Café verbouwen? lees deze tips!

Het verbouwen van een café is voor de meeste ondernemers een lastige stap. Dit komt doordat je natuurlijk met meer als alleen een verbouwing te maken hebt. Veel van de authentieke items worden vervangen en daar zitten meestal veel herinneringen aan. Het is aan jou om te bepalen of je voor deze stap al klaar bent.

Wat zijn de mogelijkheden?

Er zijn veel mogelijkheden bij het restylen of verbouwen van een cafe. Je kunt bijvoorbeeld de tafel prima hergebruiken. Het enige wat je dan hoeft te doen is Horeca tafelbladen bestellen. Deze kun je vervolgens op de bovenkant van de tafel plaatsen en hij is weer als nieuw. Ook zou je kunnen kiezen voor nieuwe verlichting. Een warme verlichting geeft een betere sfeer. Daarnaast is bijna alles voortaan LED verlichting wat ook een leuke besparing oplevert op de stroomrekening. Ook zou je de deuren en andere items een nieuwe kleur kunnen geven. Dit doe je door eerst alles te schuren en vervolgens breng je meerdere verflagen aan. Natuurlijk kun je dit ook uitbesteden.

Hoe kun je dit het beste aanpakken

Als je gaat verbouwen kom je al snel handen tekort. Het is dus slim om vooraf al vrienden, familieleden en kennissen te benaderen. Meestal zijn er ook wel een aantal stamgasten die willen helpen. Hoe eerder hun favoriete café open kan, hoe beter. Ook moet je goed nadenken over de materialen die je nodig hebt. Zorg dat je altijd voldoende bestelt zodat de werklui niet stil komen te staan. Daarnaast is het ook verstandig om wat apparaten te huren die je niet in huis hebt. Deze kun je vaak per dag, weekend of week betalen. Dit is vele malen goedkoper dan dat je alles nieuw moet kopen. Dit omdat je hierna de apparaten waarschijnlijk niet meer nodig gaat hebben.