Menu

Dak op je huis laten renoveren

Eens in de zoveel jaar is het renoveren van het dak op je woning noodzakelijk. Mogelijk is de bestaande dakbedekking dermate ernstig versleten, dat deze vervangen moet worden. Zou je dit niet doen, dan is de kans op lekkages onder de dakbedekking groot. Iets wat risico’s met zich meebrengt. Denk aan vocht wat in de houten constructie, welke zich onder de dakbedekking bevindt, trekt. Ook kan er sprake zijn van een relatief lage isolatiewaarde in huis, welke je wilt verbeteren door het dak te renoveren. Immers, een groot deel van de warmte in huis zal via het dak naar buiten stromen. Het verbeteren van de dakbedekking kan een goede eerste stap zijn. 

Specialist inschakelen voor renovatie dak

Het renoveren van het dak is geen eenvoudige klus, zo vertelt de dak specialist in Brabant ons bij het schrijven van dit artikel. Zo moet de oude dakbedekking verwijderd en afgevoerd worden, moet vooraf bekeken worden welk type dakbedekking het meest geschikt is voor je dak, enzovoorts. Bij een plat dak wordt bijvoorbeeld vaak voor een bitumen dakbedekking gekozen. Op een schuin dak kan het gebruik van klassieke dakpannen de beste optie zijn. Je kunt echter ook overwegen om voor bijvoorbeeld een rieten dakbedekking te kiezen. Riet geeft de woning een hele landelijke uitstraling. Mogelijk blijkt bij het afbreken van de bestaande dakbedekking dat het houtwerk onder de dakbedekking beschadigd is.  

Onderhoud aan het dak is een investering 

De keuze voor een renovatie van het dak is een investering in de woning. Met een nieuwe dakbedekking kun je jaren vooruit. Zoals eerder genoemd werd, leidt het vernieuwen van de dakbedekking mogelijk tot een verbetering van de isolatiewaarde van het huis. Er blijft als gevolg hiervan meer warmte binnen de woning, waardoor minder energie verbruikt hoeft te worden om de diverse kamers warm te krijgen. Maandelijks houd je op deze wijze geld over. 

Dakrenovatie uitvoeren is vakwerk 

Houd er rekening mee, dat het uitvoeren van een renovatie aan het dak vakwerk is. De hulp van een specialist is benodigd om de nieuwe dakbedekking op de juiste wijze aan te brengen. Vaak gaat het renoveren van een dak verder dan het vernieuwen van de dakbedekking alleen. Denk aan het onderhouden van de houten constructie onder de dakbedekking, het vernieuwen of repareren van goten onderaan de dakbedekking, enzovoorts. Er zijn online diverse partijen te vinden die een vrijblijvende offerte voor je opstellen. Het geeft een beeld van de kosten die een renovatie van jouw dak met zich meebrengt.