Menu

Een koudschuim topmatras is duurzaam

Koudschuim is een zacht materiaal, ideaal voor comfortabele en koele matrassen. Als je op zoek bent naar een goede nachtrust, is de schuimmatrassen reeks het overwegen waard! Bekijk hieronder de belangrijkste voordelen van dit type koudschuim topmatras.

Garandeert een goede nachtrust

De kwaliteit van de slaap wordt bepaald door het vermogen van het lichaam om alle cycli en fasen van de slaap te doorlopen en wordt beïnvloed door de omgeving (kussens, matras, beddengoed, omgevingslucht, licht- en geluidsniveau). Het is essentieel voor herstel en ontspanning en stelt de bewuste geest in staat te blijven slapen terwijl de onbewuste geest zijn functies uitvoert. Daarom heb je een goede nachtrust nodig om jouw lichaam en geest te helpen hun werk te doen, en daarvoor hebt je een comfortabele omgeving nodig. Een schuimmatras biedt een uitstekende ondergrond om op te slapen, houdt de juiste positie van het lichaam aan, elimineert spanningspunten en pijn, en houdt je koel.

Het is duurzaam

Koudschuim is een veelzijdig materiaal en komt voor in vele varianten, dichtheden en kenmerken, die elk verschillende soorten matrassen opleveren. Het is ook een slijtvast materiaal, eigenschappen die het een uitstekende keuze maken om te worden gebruikt als ondersteuning of als opvulling tussen de verschillende lagen van een matras. Zo blijft een schuimmatras lange tijd functioneel. Schuim kan ook worden gebruikt als bekleding van springverenmatrassen, waardoor ze langer meegaan, en in de stijve versie wordt het gebruikt voor luxe matrassen, omdat ze daardoor steviger en esthetischer worden.

Helpt de temperatuur te reguleren en het comfort te verhogen

Koudschuim in de juiste dichtheid en met een bepaalde celgrootte helpt de lichaamstemperatuur te reguleren. Je kunt dus rekenen op een schuimmatras voor een rustgevende slaap! Bovendien is schuim zacht, hoe dicht het ook is, en vormt het een uitstekende comfortabele laag voor een matras. Daarom is schuim te vinden in orthopedische en viscoelastische matrassen. Het is het ideale materiaal om de druk op de gewrichten, de wervelkolom, de heup of de nek te verlichten en de pijn te helpen verlichten.

Het is betaalbaarder dan andere matras modellen

Koudschuim is een betaalbaar materiaal dat gemakkelijk te maken is. De variatie in dichtheid kan een hogere kostenfactor zijn, maar desondanks zijn schuimmatrassen goedkoper dan andere matras ontwerpen. Als je dus op zoek bent naar een matras met een goede prijs-kwaliteitverhouding, moet je schuimrubberen modellen overwegen!

Het heeft voordelen voor de gezondheid

Dankzij de zachtheid en het vermogen om de temperatuur tijdens de slaap te reguleren, heeft schuim veel voordelen voor de gezondheid. Afhankelijk van de dichtheid kan schuim de kwaliteit van de slaap verhogen en kan het zacht of sterk genoeg zijn om pijn te verlichten en het lichaam in de juiste houding te ondersteunen. Het is ideaal voor mensen die oververhit raken tijdens de slaap, last hebben van rug- of gewrichtspijn of hulp nodig hebben om hun slaap te verbeteren.