Menu

Geef je trap een nieuwe look

Een trap krijgt dagelijks veel te verduren. Je wandelt verschillende keren op en af de trap per dag. Het is dan ook aan te raden om te kiezen voor een kwaliteitsvolle trap waar je slijtage niet meteen op ziet. Wanneer je trap toch toe is aan een renovatie, kies je best voor duurzame materialen.

Hoe wordt een trap gerenoveerd?

Een traprenovatie is heel precies aangezien de trap exact in jouw woning moet passen. Soms heb je niet veel ruimte voor een trap, waardoor het belangrijk is dat alles op de millimeter is opgemeten. Het kan ook zijn dat je oude trap gewoon een nieuw leven krijgt. In dit geval worden de traptreden bij TopTrap zelf gerenoveerd. De overige onderdelen van de trap die niet kunnen getransporteerd worden, moeten natuurlijk bij je thuis worden gerenoveerd. Dit neemt in de meeste gevallen slechts een of twee dagen in beslag. Nadien wordt alles teruggeplaatst en heb je een volledig nieuwe trap in je woning!

Welke materialen zijn er mogelijk?

Er zijn verschillende materialen mogelijk bij het renoveren van een trap. Traprenovatie met PVC is een veelvoorkomende keuze. Dit komt omdat het een heel duurzaam materiaal is dat verschillende voordelen heeft. Het is onder meer vochtbestendig waardoor vlekken eenvoudig zijn te verwijderen. Daarnaast is het ook geluiddempend. Wanneer je kinderen hebt, kan dit zeker handig zijn. Een laatste voordeel is dat de treden antislip zijn. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over gladde treden.

Wat is de prijs om een trap te laten renoveren?

De prijs van een traprenovatie hangt natuurlijk van een paar zaken af. Indien je bijvoorbeeld maatwerk wil, moet je met een hogere prijs rekening houden. Indien je een standaard renovatie wil, start de prijs aan ongeveer tweeduizend euro.