Menu

Goedkope gietvloer gezocht?

Bent u op zoek naar een mooie gietvloer maar wilt u wel dat de prijs zo laag mogelijk blijft? Dan zou u dit artikelen zeker eens moeten doornemen. Hier vindt u diverse tips om een goedkope gietvloer of woonbeton vloer te krijgen.

Vergelijk de gietvloer prijzen

De meest simpele manier om een goedkope gietvloer te krijgen is om de verschillende leveranciers eens onder de loep te leggen. Welke leveranciers zijn er en wat zijn de prijzen? Let er wel op dat de prijs van een gietvloer afhankelijk is van een aantal factoren waaronder de afmetingen. Als u een goedkopere gietvloer wil dan kunt u daarom het best een zo groot mogelijke of meerdere ruimtes tegelijk voorzien van een nieuwe vloer. Klik ook eens op de links in dit artikel en u komt gelijk uit bij een website waar u terecht kunt voor een goedkope gietvloer!

Doet het zelf gietvloer

Als u een beetje handig bent dan kunt u in sommige gevallen ook zelf de gietvloer aanbrengen. In dat geval bespaart u flink op de kosten omdat u alleen nog maar hoeft te betalen voor de materialen en het gereedschap dat u nodig heeft. Aan de andere kant kost het wel een hoop tijd en kunnen er oneffenheden ontstaan als het aanbrengen van de vloer niet volgens de juiste stappen gebeurt. Een garagevloer coating is het gemakkelijkst om zelf eerst te proberen voordat u het in uw woonkamer gaat aanbrengen. Op onze website vindt u daarom een duidelijke handleiding! 

Gietvloer als vervanging voor betonvloer 

Vroeger kozen veel mensen er standaard voor om in hun huis gebruik te maken van een betonvloer. Het gegeven dat een vloer strak kon zijn was in combinatie met de moderne toets iets dat bij veel mensen in goede aarde viel. Tegenwoordig lijkt de betonvloer enigszins achterhaald en dat heeft alles te maken door de komst van de polyurethaan gietvloer. Dit type vloer biedt de gebruiker namelijk alles wat de betonvloer eveneens in huis had, maar is veel duurzamer en biedt daarnaast ook nog eens verschillende extra voordelen. Vooraleer er voor te kiezen om een betonvloer in huis te plaatsen is het dan ook altijd interessant om even de voordelen van de polyurethaan gietvloer te ontdekken. 

De voordelen van de polyurethaan gietvloer 

De meest kwalitatieve van alle gietvloeren is ongetwijfeld deze van polyurethaan. Deze gietvloer biedt ten opzichte van een betonvloer in eerste instantie een veel zachter oppervlak. Dat is interessant, want het komt het loopcomfort en wooncomfort van de inwoners alleen maar ten goede. Daarnaast kan een betonvloer omwille van haar harde materiaal na verloop van tijd barsten of scheuren gaan vertonen. Dat is bij de polyurethaan gietvloer niet het geval. Tel daar ook nog eens bij op dat deze vloer kan voorzien worden van een passende vloerverwarming en u beschikt meteen over enkele zeer interessante redenen om niet te kiezen voor de betonvloer, maar wel voor het plaatsen van een gietvloer!