Menu

Groeiende populariteit van een gietvloer

Met de vloer wordt een groot deel van de uitstraling van ruimtes in huis bepaald. Veel huishoudens kiezen voor een houten vloer of een PVC-vloer met houtlook. Dat laatste is vergelijkbaar met laminaat en parket. Steeds populairder wordt de gietvloer. Niet alleen binnen woningen, maar ook in steeds meer bedrijfspanden. Een gietvloer, wat ook wel woonbeton genoemd wordt, biedt verschillende voordelen ten opzichte van klassieke vloeren. Denk bijvoorbeeld aan de industriële look die het ruimtes geeft. In dit artikel lees je alles over de voordelen van een gietvloer in huis. 

Gietvloer in huis biedt diverse voordelen 

Een belangrijk voordeel van een gietvloer, is het feit dat de vloer zeer slijtvast is. Het verklaart waarom de gietvloer niet alleen in veel woningen gebruikt wordt, maar ook vaak terugkomt in bedrijfs- en winkelpanden. Naast het feit dat een gietvloer zeer slijtvast is, kost het onderhouden van dit type vloer weinig moeite. Het is voldoende om de vloer regelmatig te dweilen en vrij van stof en andere kleine vuildeeltjes te houden. Waar vocht bij een houten vloer in het materiaal kan trekken, zal dat bij een gietvloer veel minder snel gebeuren. Dit type vloer is vochtbestendig. Ideaal, wanneer je kind een glas drinken laat vallen. 

Combinatie van een gietvloer met vloerverwarming 

In de basis zal een gietvloer al niet snel koud aanvoelen. De vloer is op dit punt niet te vergelijken met bijvoorbeeld plavuizen. Plavuizen zijn over het algemeen erg koud in de ochtend, tenzij je de kachel de hele nacht laat draaien. Voor nog meer comfort in huis zou je de gietvloer kunnen combineren met vloerverwarming. Zeker wanneer je momenteel een ander type vloer hebt, is het interessant dit te overwegen. Het aanbrengen van woonbeton is een goed moment om de vloerverwarming aan te leggen in ruimtes. Vloerverwarming is een heel duurzame vorm van het verwarmen van ruimtes.  

Woonbeton combineren met houten vloeren 

Soms stellen huishoudens dat zij een gietvloer wat koud vinden ogen. Zij weten vaak echter niet, dat woonbeton volledig naar eigen smaak kan worden samengesteld. Kies uit verschillende soorten afwerkingen en kleuren, om de vloer naadloos aan te laten sluiten op de rest van het interieur in huis. Daarbij is woonbeton goed te combineren met een houten vloer. Leg het woonbeton bijvoorbeeld in de keuken en combineer het met hout in de woonkamer. Het geeft je woning een hele fraaie uitstraling! Ook combinaties met andere soorten vloeren zijn mogelijk.