Menu

Kantoor verbouwen? Creëer ergonomische werkplekken

Er zijn veel manieren om ergonomische omgevingen voor je personeel te implementeren. Misschien ben je niet bekend met de uitdrukking ‘ergonomisch’. Het is echter iets dat iedereen, ook jij en je personeel, ongetwijfeld graag zou willen hebben. Kort gezegd, ergonomie heeft te maken met dingen die zijn ontworpen om de efficiëntie en het comfort op de werkplek te vergroten. Als je de productiviteit van je personeel wilt verhogen, is het een goed idee om ergonomische principes in je werkplek op te nemen. Te lang zitten kan bijvoorbeeld slecht zijn. Om dit probleem op te lossen, kun je een sta zit bureau van Officetopper kopen, zodat je personeel staand en zittend kan werken.

Wat is een sta zit bureau?

Een sta zit bureau is een bureau dat je personeel, indien nodig, afwisselend lager en hoger kan zetten. Als ze het zitten moe zijn, kunnen ze opstaan ​​en het bureau laten stijgen zodat ze staand kunnen werken. Als ze het staan vervolgens weer ​​moe zijn, kunnen ze het bureau weer laten zakken. Over het algemeen wordt aangenomen dat gebruikers door het afwisselen van zittende en staande posities vaker van lichaamshouding kunnen veranderen. De kosten van het bureau zijn echter behoorlijk hoog vanwege de extra functie. Als je besluit een sta zit bureau te gebruiken, houd er dan rekening mee dat een correcte ergonomische opstelling van cruciaal belang is. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de werkplek zowel staand als zittend aan de eisen van de gebruiker voldoet.

Hoe gebruik je een sta zit bureau?

Houd een neutrale lichaamshouding aan bij zitten en staan. Houd je handen, polsen en onderarmen recht. Je hoofd moet horizontaal of licht naar voren gebogen zijn. Over het algemeen moet je hoofd op één lijn liggen met je romp. Bovendien moet je wervelkolom recht en niet gebogen zijn. De schouders moeten ontspannen zijn en de bovenarmen hangen op natuurlijke wijze aan de zijkant van het lichaam. je ellebogen moeten tussen 90 en 120 graden gebogen zijn en dicht bij je lichaam worden gehouden. Je mag je bovenlichaam niet draaien. Je zicht moet tussen horizontaal en 35 graden onder horizontaal zijn.

Wat moet je onthouden tijdens het werken?

Hoe goed een bureau ook is, denk eraan om na een lange periode van zitten op te staan ​​om je bloedcirculatie op gang te houden. Vraag hierover advies aan je arts. Het doel is om van positie te wisselen als dat nodig is. Geef je lichaam de tijd om zich aan te passen. Je moet weten wanneer je van positie moet wisselen en wanneer je moet rusten. Zo is je lichaam verfrist en weer klaar om aan het werk te gaan. Als je geïnteresseerd bent om de sta-zit-bureaus te proberen, bezoek dan zeker een online winkel om de bureaus voor jou of je personeel te kopen!