Menu

Redenen om te kiezen voor een serre aanbouw

Wordt het huis te klein? In dit geval hoef je niet meteen te verhuizen. Zo kun je er voor kiezen het huis uit te breiden met een serre aanbouw. Het plaatsen van een serre heeft velen voordelen. Lees meer over het plaatsen van een serre en welke voordelen het heeft voor jou.

Verhoogd wooncomfort

Een serre is een prettige plek om in te verblijven. Door de grote glazen wanden komt veel licht naar binnen. Dit heeft een positief effect op je humeur en gemoedstoestand. Je zult merken dat je graag veel tijd besteedt in de ruimte. Daarnaast zijn serres goed geïsoleerd in tegenstelling tot een tuinkamer. Hierdoor blijft het er in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel. Zo kun je het hele jaar lang de ruimte gebruiken, ongeacht het seizoen. Dit is in Nederland ook zeker een must. Op regenachtige dagen kun je in de serre genieten van het buitenleven.

Waardevermeerdering

Een glazen serre plaatsen verhoogt niet alleen het wooncomfort maar ook is het een rendabele investering in het huis. Kopers zijn vaak gecharmeerd van de uitbreiding en daarom bereid de portemonnee te trekken voor een huis met een serre aanbouw. Hierdoor stijgt niet alleen de waarde van het huis maar zul je de woning ook sneller verkopen wanneer deze een serre uitbreiding heeft.  

Vergunningsvrij bouwen

Een serre kan in veel gevallen vergunningsvrij worden gebouwd. Dit in tegenstelling tot een reguliere uitbouw. Hiervoor moet je in de meeste gevallen wel een vergunning aanvragen.

Zeker wanneer de serre aan de achterkant van het huis wordt geplaatst is het vaak niet nodig een vergunning aan te vragen bij de gemeente. Hiervoor moet de aanbouw wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag de serre niet te hoog zijn en moet de oppervlakte voldoen aan enkele regels. De regels verschillen vaak per regio. Mocht je niet zeker zijn of je een vergunning nodig hebt dan kun je altijd informatie inwinnen bij de gemeente.