Menu

Wat doet een slotenmaker voor je tijdens de bouw?

Zowel bij de bouw van een nieuwe woning, als bij de renovatie van bestaande huizen kan de hulp van een slotenmaker wenselijk zijn. Een slotenmaker zorgt bij nieuwbouw voor het installeren van sloten op ramen en deuren. Je wilt er als toekomstig bewoner van verzekerd zijn, dat inbrekers zo goed mogelijk buiten de woning worden gehouden. Dat klinkt makkelijker, dan dat dit in de praktijk vaak blijkt te zijn. Inbrekers zijn steeds handiger geworden in het openen van gesloten ramen en deuren. De klassieke koevoet is al lang niet meer het enige hulpmiddel wat inbrekers gebruiken. In het geval van een renovatie kan een slotenmaker het bestaande slot tijdelijk vervangen voor een tijdelijk slot. Zo kun je de verschillende betrokken partijen met een goed gevoel de sleutel van je woning geven. Je hoeft niet bang te zijn dat ze straks een kopie van het eigenlijke slot van je deuren hebben. 

Tip: voor het vervangen van een slot voorafgaand aan een verbouwing hoef je niet per definitie de slotenmaker te laten komen. Op internet zijn handige instructievideo’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe het vervangen van de cilinder in een bestaand slot werkt. Dat is vaak al voldoende. Kies bij nieuwbouw wel voor een slotenmaker. 

Advies over een geschikt slot voor je ramen en deuren 

Vaak begint de hulp van een slotenmaker bij bouwwerkzaamheden bij advies over de wijze waarop je de woning zou moeten beveiligen. Hierbij kiest men vaak voor verschillende lagen in de beveiliging. Denk niet alleen aan een stevig slot op de voor- en achterdeur. Kijk ook eens naar de voordelen van een alarmsysteem in huis. Met een alarmsysteem schrik je een inbreker af, mocht het deze lukken het slot op de voor- of achterdeur te forceren. De kans op een succesvolle inbraak wordt zo aanzienlijk kleiner.  

SKG-gecertificeerde sloten op ramen en deuren 

Laat slotenmakers bij het plaatsen van sloten op ramen en deuren altijd kiezen voor een SKG-gecertificeerd slot. Een SKG-gecertificeerd slot is getest door een onafhankelijke partij. Deze stichting geeft sloten een beoordeling tussen de nul en drie sterren. Des te meer sterren het slot heeft, des te moeilijker is het voor inbrekers om zo’n slot te forceren. Wist je dat je in aanmerking kunt komen voor een korting op de premie van je inboedelverzekering, wanneer je woning voldoet aan de eisen van het PKVW-keurmerk? Onderdeel hiervan is het gebruik van kwalitatief goede sloten. 

Installatie van sloten en een alarmsysteem 

Op basis van het advies wat een slotenmaker je biedt, kun je de sloten laten plaatsen op ramen en deuren. Zelf sloten monteren is vaak lastiger dan vooraf gedacht wordt. Je wilt er zeker van zijn dat het slot stevig in de deur zit. Zou er speling voorkomen tussen het slot en de deur, dan is het makkelijker het slot te forceren. 

Een slotenmaker installeert niet alleen de sloten voor je. Ook het alarmsysteem kan door de slotenmaker worden samengesteld en geïnstalleerd worden. Zo weet je zeker dat dit op de juiste wijze gebeurt.