Menu

Waterontharder kopen biedt diverse voordelen

Steeds meer huishoudens grijpen een renovatie van hun woning aan om een waterontharder te laten plaatsen. De waterontharder kopen biedt diverse voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik van een waterontharder goed is voor het milieu? Daarbij kan een waterontharder op termijn een fraaie besparing opleveren, waardoor je maandelijks meer geld overhoudt. Een bouwbedrijf kan je bij een aanpassing aan je woning helpen bij de montage van de waterontharder. Soms wordt de waterontharder door een leverancier geplaatst. Je kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen deze zelf te monteren. In dit artikel lees je meer over de voordelen die een waterontharder kopen je oplevert. 

Belangrijkste redenen om een waterontharder te kopen

De belangrijkste reden om voor een waterontharder te kiezen, is het feit dat deze het water in huis zachter maakt. Dat klinkt wellicht niet direct als een voordeel. Toch heeft zachter water direct effect op bijvoorbeeld de staat van de huishoudelijke apparatuur in huis. De apparaten hoeven veel minder snel vervangen te worden. Evenals dat je deze minder vaak hoeft te onderhouden. Met name de waterkoker en bijvoorbeeld wasmachine zijn gevoelig voor kalkaanslag. Ook heb je minder wasmiddel en wasverzachter nodig om de was schoon te krijgen. Iets wat je op termijn in de portemonnee zal merken. 

Hoger rendement met een waterontharder 

Doordat het water in huis minder kalk bevat, zal de toevoer van warm water richting de verschillende apparaten en radiatoren in huis efficiënter verlopen. De kalkdeeltjes absorberen warmte, waardoor meer energie benodigd is om het warme water op de juiste plek te krijgen. Door een waterontharder te gebruiken profiteer je zodoende van een hoger rendement en daarmee een lager energieverbruik. Een lager energieverbruik is merkbaar in de maandlasten. De besparing die de waterontharder oplevert, maakt dat je deze op termijn terugverdient. Mede ook door de lange levensduur van deze apparaten. 

Verschillende soorten producten

Bij de keuze voor een waterontharder is het belangrijk om rekening te houden met het feit, dat deze apparaten in verschillende varianten worden aangeboden. Zo zijn er systemen met een reservoir voor zout en hars, maar ook hele kleine apparaatjes die rechtstreeks op een waterleiding worden gemonteerd. Dit laatste model werkt op basis van magneten. Vaak blijkt het een minder effectieve oplossing te zijn dan de apparaten die werken met hars en zout. Ook de modellen met twee reservoirs zijn vaak zo ontworpen, dat deze in de meterkast gemonteerd kunnen worden.