Menu

Woning renoveren met betonlook gietvloer

Er zijn verschillende manieren om de ruimtes van je woning een nieuwe look te geven. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw verven van wanden, het creëren van een nieuw lichtplan voor de verschillende ruimtes, enzovoorts. Ook het vervangen van de vloer is een goede optie bij een renovatie van het pand. Overweeg hierbij de betonlook gietvloer eens. Dit type vloer wordt binnen steeds meer woningen gebruikt. Ook in bedrijfspanden is de gietvloer populair, door het industriële karakter hiervan. 

Voordelen van een betonlook gietvloer 

Met een betonlook gietvloer geef je de ruimtes thuis een unieke uitstraling. Dit type vloer lijkt heel anders dan de klassieke houten vloer, welke veel mensen standaard in huis laten leggen. Daarbij biedt de gietvloer het voordeel, dat je deze volledig naar eigen smaak samen kunt stellen. Kies uit verschillende soorten afwerkingen en kleuren. Voordeel hiervan is dat je altijd een vloer hebt, die aansluit op de rest van het interieur en je smaak. Kun je de kleur van de vloer afstemmen met de kleur die op wanden gebruikt wordt. Ander voordeel van een gietvloer is het feit, dat deze zowel in woningen als in bedrijfspanden en bijvoorbeeld winkelpanden van pas komt. Mede doordat de vloer zeer slijtvast en makkelijk te onderhouden is. 

Kosten van een gietvloer met betonlook 

Overweeg je het laten aanbrengen van een gietvloer binnen je pand? De kosten van een gietvloer zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan het oppervlak van de vloer, de ondergrond waarop de gietvloer moet worden aangebracht en het aantal uur wat men bezig is met het aanbrengen van de uiteindelijke vloer zelf. Partijen die gespecialiseerd zijn in het aanbrengen van een gietvloer met betonlook kunnen je hier vooraf over adviseren. Een bouwbedrijf kan helpen bij het verwijderen van een oude vloer en bijvoorbeeld het egaliseren van de ondergrond. 

Verschillende vloeren met elkaar combineren 

Veel huishoudens kiezen voor een combinatie van een gietvloer met een houten vloer. De gietvloer wordt hierbij bijvoorbeeld in de keuken gebruikt. Daar waar in de woon- en eetkamer een houten vloer gelegd wordt. Op deze manier combineer je het beste van beide soorten vloeren. In de keuken is een gietvloer ideaal, daar deze eenvoudig schoon te houden is. Er ontstaan geen kringen op de vloer als er iets van het aanrecht valt. Dat risico loop je bij een houten vloer wel. Andersom vinden woningbezitters een houten vloer soms wat warmer ogen of beter passen bij hun antieke houten kasten. De combinatie is ideaal!