Menu

Zelf een gietvloer aanbrengen? Hier moet je opletten

Overweeg je al tijden om een gietvloer in huis aan te brengen maar vind je de investering hiervoor nog wat hoog? In sommige gevallen is het mogelijk om een vloer zelf te gieten. Al moet je daarvoor wel beschikken over de juiste materialen, gereedschappen en enige kennis. We kunnen ook aanraden om het gieten van een vloer is uit te proberen op een klein stukje. Als het resultaat naar wens is kunnen dezelfde stappen op een groter oppervlak toegepast worden. Tegenwoordig is het mogelijk om een gietvloer een werkelijk alle kleuren en varianten af te werken. Hieronder vind je hierover meer informatie.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Er zijn een aantal redenen waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om een gietvloer in huis te halen. Het gemak in schoonmaken is te danken aan het feit dat dit type vloer een geheel naadloos wordt aangebracht. Dat betekent dat u geen naden en de randen in de vloer heeft. Dit maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Het zorgt er ook voor dat de vloer een stuk langer meegaat. De ondergrond is flexibel een goed bestendig tegen water, slijtage en eventuele krassen.

Wat heb je nodig om zelf een gietvloer aan te brengen?

Er zijn een aantal materialen en gereedschappen die je in huis zou moeten halen als je zelf aan de slag wil met het gieten van een vloer. Het moet gezegd worden dat dit niet eenvoudig is en dat de meeste mensen hiervoor een vakman inschakelen. Maar als u beschikt over de genoemde benodigdheden dan is het wel mogelijk om zelf te doen. Allereerst moet u de ingrediënten in huis halen die voor de ijzersterke kunststof gietvloer zorgen. Om de nieuwe vloer goed te laten hechten is het ook aanbevolen om eerst een primer op de ondergrond aan te brengen. Met een roller kunt u vervolgens de vloercoating aanbrengen. Dit kunt u kopen bij een Epoxywinkel.

Uw vloer coaten

Gietvloeren hebben vele voordelen, afhankelijk van waar u ze wilt plaatsen. Gietvloeren staan bekend om zijn duurzaamheid en flexibiliteit, waardoor het ideaal is om te worden geplaatst in magazijnen en fabrieken waar de vloer moet nemen de meeste impact van de activiteiten. Tegenwoordig zien steeds meer woningeigenaren echter ook de voordelen van dit type vloeren in.