Menu

Zo laat je je verbouwing efficiënt verlopen

Om je verbouwing efficiënt te laten verlopen is het belangrijk dat je keuzes kunt maken. Blijf niet eindeloos lang nadenken over dingen die eigenlijk niet zo belangrijk zijn. Het uitzoeken van een badkamer, een tapijt en de kleur verf voor op de muren kunnen je ontmoedigen maar het is belangrijk dat je knopen kunt doorhakken. Alleen als je knopen doorhakt is het mogelijk om de vaart in je verbouwing te houden. Als je te lang blijft wikken en wegen zal je verbouwing al snel vertraging oplopen en dit heeft in de meeste gevallen extra kosten als gevolg. Verder is het erg belangrijk dat je vooraf goede veiligheidsmaatregelen treft. Schaf voor de verbouwing valbeveiliging en een veiligheidsharnas van Kedge aan. 

Maak een plan

De meeste verbouwingen leveren een zekere mate van stress en ongemak op. Om dit zoveel mogelijk te beperken is het belangrijk dat je een goed plan opstelt voor de periode van de verbouwing. Zo weet je precies waar je aan toe bent, al kun je natuurlijk nooit voorkomen dat er onvoorziene dingen gebeuren tijdens een verbouwing. In sommige gevallen zal het zelfs nodig zijn om tijdelijk te verhuizen, het is daarom verstandig om van te voren al een adresje te regelen als je vermoed dat dit wellicht nodig kan zijn. Zo raak je niet op het laatste moment in de stress. Koop ook de benodigde materialen voor de verbouwing ruim van te voren in. Zo voorkom je situaties waarom je materialen uitverkocht of niet beschikbaar zijn en je verbouwing vertraging oploopt. Zorg er ook voor dat je het veiligheidsharnas van Kedge en je valbeveiliging op tijd in huis hebt.

Wees zo flexibel mogelijk

Tijdens een verbouwing gebeuren er altijd dingen waar je vooraf geen rekening mee had gehouden. Het is daarom erg belangrijk dat je flexibel bent en je plannen kunt aanpassen. Een verbouwing kan een hele uitdaging zijn, maar het is ook een mooie kans om te groeien als persoon. Je leert omgaan met tegenslag, doorzetten en als het goed is kun je als de verbouwing eenmaal achter de rug is nog jarenlang genieten van het resultaat. Tijdens een verbouwing zullen er situaties ontstaan waar je geen controle over hebt, hoe je met deze situaties omgaat zal voor een groot deel bepalen hoe je de verbouwing ervaart.